Petrini Place
San Francisco, California

The result of extensive discussions with several neighborhood groups, this mixed use project is built on a sloping site formerly occupied by an outdated grocery store. Two and three story residential buildings containing 134 dwelling units are clustered around a central courtyard above a 60,000 square foot supermarket with underground parking. A separate motor court entry is provided on the north side of the property along McAllister Street for residential access, while the primary retail frontage is located a full level below, on the south side fronting Fulton Street. The design responds to the mix of scales, colors and proportions characteristic of the surrounding neighborhood. In association with Executive Architects, MBH Architects, Petrini Place was awarded The Ebbies Grand Award in 2003.

Petrini Place

Petrini Place

San Francisco, California

MIXED-USE